Rooms.bg  > Заберново  > Къщи за гости Заберново  > Къща за гости Страноприемницата

Къща за гости Страноприемницата

Заберново, ..., GPS координати: N 42.1027276    E 27.5608046
Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка
Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка 1Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка 2Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка 3Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка 4Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка 5Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка 6Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка 7
Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка 8Къща за гости Страноприемницата, Заберново, снимка 9

Къща за гости "СТРАНОПРИЕМНИЦАТА" се намира в сърцето на Странджа планина, в село Заберново. При нас ще намерите спокойствието и уюта на странджанските селски къщи, съчетани с удобствата на настоящето, където да се насладите на почивката със семейството и приятелите си. "Страноприемницата" разполага с 16 места за настаняване в три двойни стаи, две тройни стаи и един апартамент с две спални и тераса. Стаите са обзаведени с мебели от масивно дърво, телевизор, кабелна телевизия и самостоятелен санитарен възел. В механата на "Страноприемницата" можете да изберете вкусни гозби, приготвени изцяло с натурални продукти. На разположение на нашите гости са и два броя двуместни АТВ-та за разходки и развлечение. Село Заберново се намира на 4 км южно от главния път Босна –Визица, 260 метра надморска височина. Разположено е в подножието на билото Босна – Уграш. Уграшкото възвишение е водораздел между странджанските реки Дуденовска и Зелениковска (на север), Оряшка (на изток), Стръмница и Заберска (на юг). В околностите на селто има множество тракийски и антични паметници – долмени от Х в.пр.Хр. и могилни некрополи. На 4 км югоизточно от Заберново, на завой на р. Стръмница, са локализирани останките на ранновизантийска крепост, в околностите на Заберново до ХІV век се е намирал Парорийския манастирски комплекс на Григорий Синаит, основател на исихазма. Тук е родното място на популярния в началото на ХХ век детски писател Дядо Благо (Стоян Русев). В селото се намира най-старата оцеляла селска църква във вътрешността на Странджа. Датирана е от ХVІІ век, паметник на културата. Ниска, вкопана почти наполовина в земята, която е пригодена за туристически посещения.

Параклиси

“Св. Петка” – разположен е на 5 км северозападно от селото.

“Св. Георги” – намира се на около 2 км южно от селото.

“Св. Дух” – на 1 км източно от Заберново, в съседство с долмен

Защитена местност “Парория”

Намира между селата Калово и Заберново, в долината на реките Казански дол и Заберска река. Тук се срещат голям брой вековни дървета, като най-старото от тях e 1000-годишен благун и вероятно най-възрастното дърво в Странджа.

Екопътека в природен парк “странджа” дава възможност на туристите да минат по стъпите на различни хищници. Дължината на маршрута е 6 километра. Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с живота на повече от 20 вида диви животни, обитаващи тази част на планината. Маршрутът минава край село Заберново и навлиза в защитена местност „Парория”. Маршрутът се спуска и изкачва по стари горски пътища, като пресича на две места пълноводната през зимния период Заберска река. По трасето са разположени 14 информационни точки, които чрез игрови методи разказват историята на планината и разкриват тайни за флората и фауната на Странджа. Има възможност за велотуризъм по изградените велопътеки, които преминават през селото или разходка с АТВ.

Удобства в обекта

 детски кът
 баня / wc
 парно отоп.
 камина
 механа
 телевизор
 барбекю
 достъп за инвал.

Удобства в околността

 заведения
 забележит.
 трекинг
 лов / риболов

Цени за стая

Тип стаяИзхр.от 01 Януари
до 31 Декември
Двойна стаяOB45.00 лв.
Тройна стаяOB55.00 лв.
Апартамент за 4-маOB85.00 лв.


Цената включва: ДДС, Курортна такса

ROOMS.BG Ви препоръчва да се свържете с хотела, за да научите актуалните цени и условия.

Интересни места
в района на Заберново

Най-старата Странджанска църква
на 30 метра
Долмени - с. Заберново
на 30 метра
Вековното дърво
на 30 метра
Природен парк Странджа
на 16.6 km
виж всички 5 места близо до Заберново

Дестинации наблизо

Царево - 40.9 km от Заберново
202 места за настаняване
Лозенец - 45.9 km от Заберново
147 места за настаняване
Велика - 48.9 km от Заберново
20 места за настаняване
Варвара - 49.1 km от Заберново
13 места за настаняване
затвори картата
зареждане