Rooms.bg  > Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни

 РУМС.БГ ЕООД е  администратор на лични данни, вписан в регистъра на администраторите на лични данни поддържан от Комисия за защита на личните данни. РУМС.БГ ЕООД поддържа Регистър на потребителите на www.rooms.bg и m.rooms.bg. 

РУМС.БГ ЕООД обработва и съхранява лични данни на своите  клиенти и потребители при стриктно спазване на Закона за защита на личните данни, Общия регламент за защита на личните данни и другите приложими актове от европейското и  българското законодателство. Предоставените от вас данни са защитени и съгласно Общия регламент за защита на личните данни, Закона за защита на личните данни и другите нормативни актове се приемат, обработват и съхраняват, когато това е необходимо и само в изпълнение на законови задължения на дружеството.
При събирането, съхраняването и обработването на лични данни РУМС.БГ ЕООД прилага адекватни технически и организационни мерки за сигурност за защита на данните.
  
Какво представляват личните данни?

За лични данни се приема всяка информация или данни, отнасящи се до и индивидуализираща едно физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер като: имена, адрес, ЕГН, месторождение, паспортни данни на лицето, семейно положение, имейл адрес, телефонен номер и други.

Какви данни събираме за Вас?

Когато се регистрирате, за да използвате уеб сайта ROOMS.bg вие ни предоставяте, следната информация за Вас: Вашите  имена, имейл адрес, мобилен телефон, потребителско име  и парола.

Когато е необходимо заявявате и ползвате платените възможности за реклама на ROOMS.bg вие ни предоставяте следните данни: данни на дружество (едноличен търговец) като  ЕИК, МОЛ, адрес на седалище и управление, ваши имена, ваш адрес, ЕГН.
Информация, която събираме автоматично, когато използвате нашите Услуги
Когато осъществявате достъп до нашата Платформа или използвате нашите Услуги ние автоматично събираме следната информация за Вас:
 • Информация за местоположението В зависимост от разрешенията на устройството Ви, ако ползвате функциите на мобилната версия за „покажи хотелите около мен” и „забележителности наблизо”. Данните за местоположението Ви позволяват да виждате туристическите обекти или забележителности, които се намират , предлагани  близо до вас и  Ви помагат да лесно да достигнете до тях използвайте функцията „заведи ме”.  
 • Данни за потребител и данни за вписване. Технически подробности, включително IP адреса  на Вашето устройство, часова зона и операционна система. Също така ще запазим данните Ви за вход в Платформата (дата на регистрация, дата на последната промяна на редакция, дата на последното успешно влизане). 
 • Данни, генерирани от потребителите при преглеждането на уеб страници
 • Събиране на анонимна, статистическа информация.

С цел повишаване качеството на предоставяната услуга, ROOMS.bg събира анонимна, статистическа информация. Тази информация по никакъв начин не разкрива Вашата самоличност. Събираната статистическа информация се отнася до домейн или IP адрес на сайта, от който сте дошли, вида на браузъра, който използвате, датата и часа на посещението, операционната система, страниците от нашия сайт, които посещавате, времето прекарано на нашия сайт и др. Тази информация ни позволява по-точно да отговорим на Вашите изисквания и да Ви предоставим по-удобна и лесна за използване услуга. 

Данни от трети страни или от публично достъпни източници. Ние получаваме Ваши лични данни от различни трети страни като технически данни и информация за използването  на Услугите от доставчици на анализи като Google Аnalyitics.

 

Защо обработваме Ваша лична информация и  лични данни?

Чрез тази Политика за поверителност ви информираме за нашите практики, които прилагаме при защитата на данните ви, за вашите права, които имате относно събраните лични данни за вас чрез нашия уеб сайт и мобилно приложение и/или събрани от нас чрез други споменати по-горе методи. Ще използваме Вашата информация и лични данни само тогава, когато законодателството ни позволява. Най-често ще използваме Вашите лични данни при следните обстоятелства:

 • Когато трябва да издадем фактура, за платена сума към РУМС.БГ ЕООД за рекламни услуги, които сте заявили и желаете да ползвате.
 • Когато сме задължени да спазим наше законово задължение.
 • За регистрация и управление на профила ви, включително, за да ползвате услуги, изискващи регистрация и/или плащане в нашия сайт.
 •  За да ви изпращаме съобщения, ако изрично сте дали съгласието си за това.
 Разкриваме ли данни на трети лица?

РУМС.БГ ЕООД би предоставило или разкрило вашите лични данни само в следните случаи:

 • само пред държавни органи, институции и лица, на които сме длъжни да предоставяме лични данни по силата на закон;

 • на лица, които по възлагане поддържат оборудване, софтуер и хардуер, използвани за обработка на лични данни;

 • на наши партньори, които работят по възлагане на ROOMS.bg на основата на договорни отношения и ни помагат да ви предоставим услугите си и с които имаме споразумения за запазване на конфиденциалността на информацията и защита на лични данни.

 Как може да контролирате личните си данни предоставени на ROOMS.bg?

 Регистрираните потребители имат постоянен неограничен достъп до личните си данни и могат по всяко време да ги актуализират или изтриват. 

Потребителят има право да възрази срещу обработването на личните му данни, като изпрати писмено съобщение до Администратор на ROOMS.bg на e-mail office@rooms.bg, с което да заяви писмено желанието си за заличаване на личните данни. Вие можете  по всяко време да се свържете с нас на посочения имейл и на телефон + 359 882 256 156 и да поискате вашите лични данни (и/или потребителски акаунт) да бъдат променени, поправени или изтрити и да преустановим използването им.
 
Какви са Вашите права относно Общия регламент за личните данни?

 Да ви информираме какви данни използваме. Да ви информираме защо ги използваме.

Да искаме вашето съгласие, за да ги използваме, когато на тяхна база предоставяме допълнителни услуги като таргетирана реклама, например.
Да ви дадем възможност да променяте съгласието си за различни цели през този сайт, за да имате повече свобода.
Да ви гарантираме правото да поискате коригиране на вашите данни, тяхното изтриване, както и да „бъдете забравени“. В допълнение, можем да ви предоставим данните за сваляне или да ги трансферираме, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини.
Да посочваме всички трети лица/други компании, с които обменяме вашите данни. Имайте предвид, че интернет е глобална мрежа, ние често използваме стандартизирани услуги, които да регистрират влизане и да проследят поведение в анонимизиран вариант, например Google Analytics.
Всички данни, благодарение, на които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат имейл, имена, мобилен телефон, адрес на живеене, IP адрес.
Да ни уведомите, в случай, че установите, че ваши лични данни са ни предоставени от трето лице без вашето знание и съгласие и да искате същите да бъдат заличени и унищожени от нашите регистри.
 
 В какъв срок съхраняваме Вашите лични данни?

 Администраторите на ROOMS.bg съхраняват предоставените лични данни само в законово установените за това срокове.

 


VIP OFERTA Na планина

Забележителности в България

В близост довиж на карта

Изчисли маршрутДестинации в България

Албена74 хотели
Ахтопол122 хотели
Балчик116 хотели
Бургас230 хотели
Бяла, Варна55 хотели
Варна355 хотели
Велика20 хотели
Каварна43 хотели
Китен223 хотели
Кранево55 хотели
Лозенец155 хотели
Несебър269 хотели
Обзор116 хотели
Поморие509 хотели
Приморско395 хотели
Равда201 хотели
Сарафово65 хотели
Свети Влас203 хотели
Синеморец77 хотели
Слънчев Бряг551 хотели
Созопол525 хотели
Царево206 хотели
Черноморец211 хотели
всички >
дестинации
затвори картата
зареждане