Rooms.bg  > Статии, Пътеписи ...  > 

Да се потопиш в шоколадов рай ...

автор: ROOMS.bg ., 11.11.2016
Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка
Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка 1Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка 2Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка 3Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка 4

 Вярваме, че няма човек, който да не обича това сладко изкушение, наречено ШОКОЛАД! И точно за всички Вас, решихме да Ви предложим няколко дестинации, където може да се насладите на какаовата сладост. И ако се чудите къде правят едни от най-вкусните шоколадови бонбони, да овладеете тънкостите на майсторите-шоколатиери, ние ще Ви дадем отговор на този въпрос.

Една от държавите,  прославила се с шоколада е Швейцария, а градовете там са Цюрих и Берн. Започваме от Швейцария, защото това е страната, в която се яде най-много шоколад – 11,6 кг годишно на глава от населението. В тази алпийска страна е създаден и триъгълния шоколад Toblerone, който всички обичаме. Три от световноизвестните производители на шоколад – Lindt, Sprungli, Teauscher, се намират в Цюрих. Тук може да изживеете един шоколадов рай – може да дегустирате с часове различни шоколадови изкушения в местните магазини и кафенета.

Разбира се, няма как да не споменем Белгия! Музеите на шоколада в страната са 16, шоколадовите фабрики са 12, а магазините за шоколад са 2000. Във всяко едно село или град може да се насладите на голямото разнообразие от магазини за шоколадови бонбони. Страната е лидер в Европа в шоколадовата индустрия. Годишното производство на шоколад и шоколадови изделия там е 172 000 тона. Ммм, как ни се прииска да опитаме от ръчно приготвените шоколадови бонбони с пълнеж.  

Другото ни предложение е Франция. В намиращия се до Лион малки френски град Тен Л'Эрмитаж, е разположена компанията Valrhona. Тя произвежда шоколадови изделия от 1922 година. В днешно време тя е една от световните фирми, които са водещи в произвдоството на висококачествени и колекционерски шоколади. Към фирмата има и училище Ecole du Grand Chocolat. Там се подготвят профеционални шоколатиери. Обучителния курс за начинаещи е на стойност от 1000 щатски долара.

Испания, също ще Ви пренесе в света на сладкото вълшебство. Във Виляхойса трябва да знаете, че се произвежда най-стария испански бранд шоколад  - Valor. Именно поради тази причина градът е наричан шоколадовия град.  Там може да отидете до музей, където да се запознаете с технологията на приготвяне на какаовото лакомство.  В Аликанте може да опитате от вкусните шоколадови мусове, местния деликатес понички с горещ шоколад и изстудени шоколадови напитки със сладолед.

САЩ е следващата дестинация и по точно Сан Франциско Bay Area. Районът се явява една от столиците на шоколада в световен мащаб. Компанията Ghirardelli се намира в града и е негов популярен символ. Другата шоколадова компания Scharffen Berger се намира от другата страна на залива, която е първата сред производителите на шоколад в Америка с изцяло затворен цикъл на производство. Фабриката може да бъде посетена от туристите напълно безплатно по 6 пъти на ден. 

Знаем, че Ви изкушихме с тази статия! Хапнете си нещо сладичко и се отпуснете в сладки мисли и наслада! 

Какво мислиш за статията? (0)

Прочетена (929)    Гласували (1)    Оценка:

Споделете Вашето мнение или съвет

   

  
VIP OFERTA Na more

Забележителности в България

В близост довиж на карта
затвори картата
зареждане