Rooms.bg  > Статии, Пътеписи ...  > 

Да се потопиш в шоколадов рай ...

автор: ROOMS.bg ., 11.11.2016
Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка
Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка 1Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка 2Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка 3Да се потопиш в шоколадов рай ..., Снимка 4

 Вярваме, че няма човек, който да не обича това сладко изкушение, наречено ШОКОЛАД! И точно за всички Вас, решихме да Ви предложим няколко дестинации, където може да се насладите на какаовата сладост. И ако се чудите къде правят едни от най-вкусните шоколадови бонбони, да овладеете тънкостите на майсторите-шоколатиери, ние ще Ви дадем отговор на този въпрос.

Една от държавите,  прославила се с шоколада е Швейцария, а градовете там са Цюрих и Берн. Започваме от Швейцария, защото това е страната, в която се яде най-много шоколад – 11,6 кг годишно на глава от населението. В тази алпийска страна е създаден и триъгълния шоколад Toblerone, който всички обичаме. Три от световноизвестните производители на шоколад – Lindt, Sprungli, Teauscher, се намират в Цюрих. Тук може да изживеете един шоколадов рай – може да дегустирате с часове различни шоколадови изкушения в местните магазини и кафенета.

Разбира се, няма как да не споменем Белгия! Музеите на шоколада в страната са 16, шоколадовите фабрики са 12, а магазините за шоколад са 2000. Във всяко едно село или град може да се насладите на голямото разнообразие от магазини за шоколадови бонбони. Страната е лидер в Европа в шоколадовата индустрия. Годишното производство на шоколад и шоколадови изделия там е 172 000 тона. Ммм, как ни се прииска да опитаме от ръчно приготвените шоколадови бонбони с пълнеж.  

Другото ни предложение е Франция. В намиращия се до Лион малки френски град Тен Л'Эрмитаж, е разположена компанията Valrhona. Тя произвежда шоколадови изделия от 1922 година. В днешно време тя е една от световните фирми, които са водещи в произвдоството на висококачествени и колекционерски шоколади. Към фирмата има и училище Ecole du Grand Chocolat. Там се подготвят профеционални шоколатиери. Обучителния курс за начинаещи е на стойност от 1000 щатски долара.

Испания, също ще Ви пренесе в света на сладкото вълшебство. Във Виляхойса трябва да знаете, че се произвежда най-стария испански бранд шоколад  - Valor. Именно поради тази причина градът е наричан шоколадовия град.  Там може да отидете до музей, където да се запознаете с технологията на приготвяне на какаовото лакомство.  В Аликанте може да опитате от вкусните шоколадови мусове, местния деликатес понички с горещ шоколад и изстудени шоколадови напитки със сладолед.

САЩ е следващата дестинация и по точно Сан Франциско Bay Area. Районът се явява една от столиците на шоколада в световен мащаб. Компанията Ghirardelli се намира в града и е негов популярен символ. Другата шоколадова компания Scharffen Berger се намира от другата страна на залива, която е първата сред производителите на шоколад в Америка с изцяло затворен цикъл на производство. Фабриката може да бъде посетена от туристите напълно безплатно по 6 пъти на ден. 

Знаем, че Ви изкушихме с тази статия! Хапнете си нещо сладичко и се отпуснете в сладки мисли и наслада! 

Какво мислиш за статията? (0)

Прочетена (3901)    Гласували (1)    Оценка:

Споделете Вашето мнение или съвет

     

Забележителности в България

В близост довиж на карта

Дестинации в България

Албена55 хотели
Ахтопол116 хотели
Балчик96 хотели
Бургас224 хотели
Бяла, Варна53 хотели
Варна304 хотели
Велика19 хотели
Каварна44 хотели
Китен228 хотели
Кранево76 хотели
Лозенец166 хотели
Несебър244 хотели
Обзор114 хотели
Поморие454 хотели
Приморско392 хотели
Равда199 хотели
Сарафово63 хотели
Свети Влас180 хотели
Синеморец80 хотели
Слънчев Бряг523 хотели
Созопол524 хотели
Царево217 хотели
Черноморец202 хотели
всички >
дестинации
затвори картата
зареждане