Rooms.bg  > Статии, Пътеписи ...  > 

Идеи за почивка през пролетта!

автор: rooms. bg, 14.03.2016
Идеи за почивка през пролетта!, Снимка
Идеи за почивка през пролетта!, Снимка 1Идеи за почивка през пролетта!, Снимка 2Идеи за почивка през пролетта!, Снимка 3Идеи за почивка през пролетта!, Снимка 4

Постепенно и неусетно зимата си отива и идва пролетта. Разцъфват дръвчета, слънцето започна да се появява по-често и сякаш нещо в нас се пробужда. Да, пробужда се и желанието ни за пътуване. И ако се чудите къде да прекарате пролетната си ваканция, ето няколко подходящи предложения за екскурзия.

Като за начало Ви отвеждаме на Източния бряг и Шри Ланка. След войните и природните бедствия споходили тази страна в Индийския океан, тя отново се пробужда и става притегателна туристическа дестинация. Източната част на тази малка страна е по-подходяща за посещение през месец април, защото е и по-суха.  Вариантите за забавление и развлечение са много – може да отидете на вълнуващо сафари с леопарди и слонове в някои от националните паркове, да се насладите на плажа на град Батикалоа или да се разходите и запознаете с хълмовете на страната.

Пренасяме Ви да друг остров, но в Сащ, Флорида, а именно остров Амелия.  Тук, скъпи туристи- авантюристи може да се насладите на 20-километровата линия на брега северно от Джалсънвил и безгрижния живот, който придава Савана и южното и очарование. Това място Ви предоставя възможност за една истинска почивка. Какво може да правите ли ? На остров Амелия освен, че може да се насладите на дъбовете, покрити с испански мъх, самотните пясъчни дюни, може да поиграете голф или да пояздите кон. Ще си тръгнете гарантирано отпочинати.

Бахами, как Ви звучи? Надяваме се добре, защото това е следващото ни предложение за пролетна ваканция. Но не Ви препоръчваме популярните за туристи Райски остров и Насау, а Харбър айланд. Тук ще срещнете спокойствие, защото нощният живот почти не съществува. Има обаче пастелна архитектура и розово-пясъчни плажове. И типично в духа на розовите плажове, ще Ви попитаме обичате ли коктейли? Дано обичате, защото тук може да опитате едно наистина невероятно ягодово дайкири.

Третото ни предложение е отново остров и това е Киава, Сащ, Южна Каролина. Разположен покрай бреговете на Южна Каролина, остров  Киава е напълно противоположно място на Миртъл Бийч. Мързелувайте си , посетете недокоснати блата, туристически пътеки и езера, поиграйте голф. Островът се слави с невероятно красива природа. Не я пренебрегвайте!

Приключихме с островите, затова Ви предлагаме нещо по-често срещано като дестинация, но въпреки това невероятно красиво. Италия! Още при произнасянето на името на тази държава, асоциациите са за нещо красиво. Да, така е ! Дестинацията там е Тоскана. Лятото там има изобилие от туристи, горещо и влажно е. Ето защо Ви препоръчваме да отидете през пролетта. Времето е приятно прохладно и има много по-малко хора. Като за начало преминете през Флоренция, а след това на юг към Лука и Сиена.

И последно Португалия и Лисабон. Въпреки, че лятото е най-предпочитаното време за посещение на региона Алгарве и плажовете там, ние Ви подтикваме да отидете на Иберийския полуостров през април или май например. Там има някаква харизма. Хълмовете се обсипват с лавандулови поля и бадемови дървета. За да се насладите изцяло на Лисабон, е необходимо да му отделите повече от 1 ден. И понеже знаем, че има много от Вас, които са ценители на божествената напитка , задължително посетете долината на р. Дуро и дегустирайте вино. 

Какво мислиш за статията? (0)

Прочетена (4152)    Гласували (0)    Оценка:

Споделете Вашето мнение или съвет

     

Забележителности в България

В близост довиж на карта

Дестинации в България

Албена55 хотели
Ахтопол117 хотели
Балчик100 хотели
Бургас228 хотели
Бяла, Варна53 хотели
Варна308 хотели
Велика18 хотели
Каварна43 хотели
Китен230 хотели
Кранево77 хотели
Лозенец161 хотели
Несебър243 хотели
Обзор113 хотели
Поморие450 хотели
Приморско391 хотели
Равда200 хотели
Сарафово62 хотели
Свети Влас179 хотели
Синеморец81 хотели
Слънчев Бряг514 хотели
Созопол523 хотели
Царево214 хотели
Черноморец198 хотели
всички >
дестинации
затвори картата
зареждане