Rooms.bg  > Статии, Пътеписи ...  > 

Нощувка в хотелска стая на дървото..

автор: ROOMS.bg ., 04.04.2017
Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка
Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка 1Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка 2Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка 3Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка 4

 Живот в къща на дърво .. това сме го гледали само по филмите. Но знаете ли, че вече може и да усетите това чувство да спите в къщичка на дървото.

Възможността се предоставя благодарение на проект на канадски дизайнери. Те закачат между дърветата кръгообразни кабинки. Проектът е реализиран от екипа на Free Spirit Spheres.

На остров Ванкувър на височина от 3, 4 метра в иглолистна гора се намират сферите. Те са изработени от фибростъкло и дърво. Създателите избират кръгообразната форма, защото тя е призвана да обедини хармоничната среда на обитаване. Счита се, че грубите правоъгълни линии, предизвикват големи ограничения между света навън и пространството вътре. За сметка на това кръгообразната форма създава усещането за единство с околната среда.

Местни кипариси и смърч оформят екстериорът, а интериорът е представен от тик или червено дърво. Всяка сфера е с капацитет двама души, а вътре има инсталирана компостна тоалетна. На земята трябва да се върнете, когато искате да си вземете душ.

Удоволствието да спите в къщичка на дърво срещу 130 долара на вечер. Може да участвате и в много мероприятия на чист въздух, които се провеждат в курорта Theehouse. Мястото е изключително, защото предлага възможност да се свържете с природата. 

Какво мислиш за статията? (0)

Прочетена (1259)    Гласували (0)    Оценка:

Споделете Вашето мнение или съвет

     
VIP OFERTA - Velingrad

Забележителности в България

В близост довиж на карта

Дестинации в България

Албена79 хотели
Ахтопол131 хотели
Балчик124 хотели
Бургас235 хотели
Бяла, Варна59 хотели
Варна330 хотели
Велика20 хотели
Каварна57 хотели
Китен205 хотели
Кранево62 хотели
Лозенец150 хотели
Несебър280 хотели
Обзор108 хотели
Поморие487 хотели
Приморско407 хотели
Равда215 хотели
Сарафово65 хотели
Свети Влас206 хотели
Синеморец71 хотели
Слънчев Бряг602 хотели
Созопол522 хотели
Царево193 хотели
Черноморец235 хотели
всички >
дестинации
затвори картата
зареждане