Rooms.bg  > Статии, Пътеписи ...  > 

Нощувка в хотелска стая на дървото..

автор: ROOMS.bg ., 04.04.2017
Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка
Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка 1Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка 2Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка 3Нощувка в хотелска стая на дървото.., Снимка 4

 Живот в къща на дърво .. това сме го гледали само по филмите. Но знаете ли, че вече може и да усетите това чувство да спите в къщичка на дървото.

Възможността се предоставя благодарение на проект на канадски дизайнери. Те закачат между дърветата кръгообразни кабинки. Проектът е реализиран от екипа на Free Spirit Spheres.

На остров Ванкувър на височина от 3, 4 метра в иглолистна гора се намират сферите. Те са изработени от фибростъкло и дърво. Създателите избират кръгообразната форма, защото тя е призвана да обедини хармоничната среда на обитаване. Счита се, че грубите правоъгълни линии, предизвикват големи ограничения между света навън и пространството вътре. За сметка на това кръгообразната форма създава усещането за единство с околната среда.

Местни кипариси и смърч оформят екстериорът, а интериорът е представен от тик или червено дърво. Всяка сфера е с капацитет двама души, а вътре има инсталирана компостна тоалетна. На земята трябва да се върнете, когато искате да си вземете душ.

Удоволствието да спите в къщичка на дърво срещу 130 долара на вечер. Може да участвате и в много мероприятия на чист въздух, които се провеждат в курорта Theehouse. Мястото е изключително, защото предлага възможност да се свържете с природата. 

Какво мислиш за статията? (0)

Прочетена (707)    Гласували (0)    Оценка:

Споделете Вашето мнение или съвет

     
Боженци

Забележителности в България

В близост довиж на карта

Дестинации в България

Албена74 хотели
Ахтопол133 хотели
Балчик127 хотели
Бургас226 хотели
Бяла, Варна58 хотели
Варна329 хотели
Велика20 хотели
Каварна60 хотели
Китен206 хотели
Кранево63 хотели
Лозенец152 хотели
Несебър281 хотели
Обзор108 хотели
Поморие486 хотели
Приморско395 хотели
Равда214 хотели
Сарафово64 хотели
Свети Влас210 хотели
Синеморец71 хотели
Слънчев Бряг615 хотели
Созопол508 хотели
Царево195 хотели
Черноморец240 хотели
всички >
дестинации
затвори картата
зареждане