Rooms.bg  > Забележителности в България  > 

Природен парк Небесните Пасбища

автор: ROOMS.bg , на 11.7 km от Ботевград.    , Адрес: София, с. Осиковица, GPS координати: N 42.9274029    E 24.0282468
Природен парк Небесните Пасбища, Снимка
Природен парк Небесните Пасбища, Снимка 1Природен парк Небесните Пасбища, Снимка 2Природен парк Небесните Пасбища, Снимка 3Природен парк Небесните Пасбища, Снимка 4

 Приказната дестинация Природен Парк Небесните пасбища. То се намира на 65 км. от София. Там може да се впуснете в истински прикючения – да изкачите стълбата към Рая, да търсите подземни царства и магьосница, да видите дървото на Мечо Пух, да преминете по мостчето на любовта, да се насочите към Долината на самовидите.

Приказното място се е появило благодарение на д-р Васил Ангелов, който е много отдаден и е превърнал гората в място за връщане към природата и духовно пробуждане.

Ето какво Ви очаква в Небесните пасбища: Разпръснати са люлки , масички, столчета, стълби. Табелки от дърво, сред декари общивна красива гора, незнайни пътечки и поляни. Вървите, разглеждате и не знаете какво ли ще Ви очаква зад следващия ъгъл?

Изненадата предизвиква любопитство. Целта на това място е да припомни на българския народ да обича природата ни и по-често да и се радва и да се върне към духовността.

Всичко започва по времето на социализма – имало е пасбища, но д-р Ангелов ги превръща в природен парк след връщането на земите. Парка е открит през 2006 година като постоянно се появяват нови места. Той е отворен целогодишно и входът е свободен. Първо се достига до ело Осиковица – на 2 километра от магистрала Хемус, има сложена и табелка за отбивката. В селото също е необходимо да следвате табелите, след което се преминава по черен път, който води до гората с парка. 

Мнения и полезни съвети (0)

Гласували (0)    Оценка:

Споделете Вашето мнение или съвет

   

  
VIP OFERTA - Velingrad
Добавете забележителност
VIP OFERTA - Velingrad - Baner 2

Дестинации в България

Албена79 хотели
Ахтопол131 хотели
Балчик123 хотели
Бургас234 хотели
Бяла, Варна59 хотели
Варна330 хотели
Велика20 хотели
Каварна57 хотели
Китен205 хотели
Кранево62 хотели
Лозенец150 хотели
Несебър280 хотели
Обзор109 хотели
Поморие488 хотели
Приморско408 хотели
Равда215 хотели
Сарафово66 хотели
Свети Влас206 хотели
Синеморец72 хотели
Слънчев Бряг602 хотели
Созопол523 хотели
Царево192 хотели
Черноморец235 хотели
всички >
дестинации
затвори картата
зареждане