Rooms.bg  > Статии, Пътеписи ...  > 

10 съвета как да се държим в SPA центъра

автор: Мери Георгиева, 08.12.2015
10 съвета как да се държим в SPA центъра, Снимка
10 съвета как да се държим в SPA центъра, Снимка 110 съвета как да се държим в SPA центъра, Снимка 210 съвета как да се държим в SPA центъра, Снимка 310 съвета как да се държим в SPA центъра, Снимка 4

   В далечни времена  римските войници търсели начини за изцеляване на раните си, след дългите битки. Така открили лечебната сила на минералните извори.  И започнали да строят бани на  местата с лековита вода. Наричали ги здраве чрез вода  „Sanus Per Aquam”, което всъщност е значението на  абревиатурата, която днес използваме толкова често SPA. Дори в Белгия има град известен със своите лечебни минерални извори, който се нарича град Спа.  

   Какво всъщност е СПА център? Това е  мястото, където всеки от нас отива, за да се  наслади на разнообразни терапии и да си достави  удоволствие и възможност за релакс.  Много често  комбинираме водните процедури с козметични, ползваме масажи и  терапии за тялото с различни продукти.  Правилно е да наречем  подобен център е Wellness & SPA център. Това е мястото, където да заредите тялото и духа.  Ще ви предложа няколко практически съвета, за да не изпитвате неудобство пред вратите на Уелнес и СПА центъра, така наречения СПА етикет. Хотелските СПА центрове обикновено имат много посетители, ще избегнете навалицата, ако организирате и резервирате процедурите си, извън натоварените часове, дори може да получите отстъпка. Важно е да споделите, ако имате здравословен проблем, защото има процедури, които може да не са подходящи за Вас. Ако ползвате масаж на лице и  носите контактни лещи е добре да уведомите масажиста за това.

 Как да се държим при посещение в СПА център?

  •    Избягвайте  слънчевите лъчи, както  и консумация на алкохол в по-големи количества. Въздържайте се от физически натоварвания. Попитайте консултанта в СПА центъра какво е нежелателно да правите след процедурите, при някои терапии с масла е необходимо да не се къпете около 1-2 часа, за да има по-добър ефект.
  •   За да сте спокойни, докато релаксирате, погрижете се за вещите си , като използвате сейф или шкафчетата със заключване. В никакъв случай  не ги оставяйте в джоба на халата или в помещението, където ще се извършват процедурите.
  •    Най-добре е да отидете 15 мин. преди началото на  Вашата процедура, за да се освободите от стреса при бързане. Счита се за нормално да  напуснете помещението между  5 и 10 мин. след приключване на процедурата. След това може да прекарате известно време в стаите за релакс.
  •    Ако имате предпочитания Вашия терапевт да е мъж или жена не се колебайте да уведомите служителя на рецепцията за своя избор, защото това ще ви осигури комфорт.
  •    Да се покажат голи  е стряскащо за много хора. Ако това поражда неудобство и у вас, може да се консултирате с консултантите. Има процедури, за които  не е необходимо да сте съблечени. В сауната и джакузито се наслаждавайте на магическия ефект от процедурите в  бански костюм, това ще осигури комфорт и на хората около Вас.
  •    Препоръчваме Ви всички процедури да бъдат съобразени с Вашия вкус. Изберете видът на музиката, температурата на помещението. Вие определяте дали да разговаряте с терапевта или предпочитате пълна тишина.  Споделете с него дали масажът да е енергичен или по-нежен.  Ако не ви допада процедурата, единствено от вас зависи дали ще я прекратите. Чувствайте се свободни да питате терапевта всичко, което ви интересува. Той ще се радва да Ви отговори.
  •    Желателно е да ограничите приема на храна поне един час преди посещението ви в СПА центъра.
  •    Има правила, които всички трябва да спазваме. Задължително си вземете душ преди да влезете в джакузито или басейна. Когато сте  в парната баня или сауната и се наслаждавате на горещината, винаги сядайте върху хавлията си  и носете джапанки. 
  •    Не се парфюмирайте преди процедурите, защото топлината прави ароматите по-силни и това би могло да провокира алергична реакция на хората сред вас.
  •    Стремете се да говорите тихо в стаите за релаксация, както и останалите помещения. Грижете се и за екологията, като използвайте само необходимия брой кърпи.  Тези простички правила ще осигурят  на вас и останалите максимално удоволствие по време на престоя Ви в СПА центъра. Наслаждавайте се на прекрасните часове в духовен и физически релакс.

Погрижете се за себе си, доставете на сетивата си истинско удоволствие и   резултатите няма да закъснеят.

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятелите ти, може да бъде интересна и на тях...

Какво мислиш за статията? (0)

Прочетена (1551)    Гласували (0)    Оценка:

Споделете Вашето мнение или съвет

   

  

Забележителности в България

В близост довиж на карта
VIP OFERTA - Velingrad - Baner 2
затвори картата
зареждане